En modern arkitektdröm mitt i Stockholms historia

Ersta logo

MITT I STOCKHOLMS HJÄRTA

Det Ă€r ytterst sĂ€llan det byggs nytt i hjĂ€rtat av gamla Stockholm. ‹SĂ„ nĂ€r vi nu gör det blir det sjĂ€lvklart nĂ„got extraordinĂ€rt. PĂ„ Erstagatan fĂ„r du den unika möjligheten att bo i en modern arkitektdröm i ett omrĂ„de som andas Stockholmshistoria, med utsikt över stadens vackraste vy.

Fakta

Plats: Erstagatan 3, Södermalm

Antal bostÀder: 25 st

UpplÄtelseform: BostadsrÀtter

SĂ€ljstart: Sommaren 2024

Byggstart: Prel. Q3–Q4, 2024

Inflytt: Prel. Q4, 2025–Q1, 2026

Med utsikt över stadens vackraste vy

EN BEGRÄNSAD UPPLAGA BOSTADSKONST

Huset tar varsamt plats i den ikoniska stadssiluetten och rymmer 25 lÀgenheter prÀglade av omsorgsfull design. En begrÀnsad upplaga bostadskonst dÀr vardag förvandlas till nÄgot utöver det vanliga. HÀr vaknar du upp till spatiösa ytor, högt i tak och sinnliga detaljer som följer dig genom hemmet och skapar en alldeles sÀrskild livskvalitet.

Sinnliga detaljer och sobra toner

utforska bostÀderna

Inredningen i detta hus gÄr i neutral fÀrgskala vilket gör det enkelt att sÀtta sin egen prÀgel. Kakel, klinker och köksbÀnkar har en naturstenskÀnsla och den tidlösa, sobra inredningen gÄr i varma toner.

En dröm för blivande boende och för arkitekter

ARKITEKTEN KAMINSKY BERÄTTAR

Med tanke pĂ„ det unika lĂ€get och de höga kraven pĂ„ kvalitet och design Ă€r detta projekt en sĂ€llsynt möjlighet inte bara för blivande boende – utan Ă€ven för arkitekterna. Att fĂ„ möjligheten att skapa nĂ„got sĂ„ speciellt pĂ„ en plats som denna Ă€r en dröm för en arkitekt, berĂ€ttar Joakim.

Mer om Kaminsky

Vi vill skapa en plats dĂ€r man verkligen kan kĂ€nna sig hemma. Det handlar om att skapa en harmoni mellan det moderna och den historiska staden, dĂ€r materialvalen och designen speglar platsens karaktĂ€r.”

Följ stadens resa in i modern tid

VÄLKOMMEN TILL ERSTA

Har du inte varit hÀr har du antagligen sett det frÄn vattnet. Högt upp pÄ Söders höjder tornar ett av Stockholms kanske charmigaste omrÄden upp över Saltsjön: Ersta. Först benÀmnt som Ehrstad pÄ kartor frÄn 1600-talet har det idag kortats ner en smula till hur man uttalar det pÄ klassisk söderslang.

LÀngs backarna och gatorna hÀr i krokarna hittar du nÄgra av Södermalms Àldsta trÀhus, men Àven byggnader som följer hela stadens resa in i modern tid.

I hundratals Ă„r har folk levt sina liv i kvarteren vid Ersta‹med omnejd. Nu Ă€r det din tur. VĂ€lkommen hit. VĂ€lkommen hem.”

Ersta Backe norrut frÄn Folkungagatan

Fotograf: Salin, Kasper
(1856-1919)

Skapad:
1885 – 1918

Objekt-ID:
Stockholms stadsmuseum,
Fotonummer F 4393

En del av historien och framtiden

I ENIGHET MED TID OCH PLATS

Idag Àr det tredje generationen Wallin som driver företaget. I takt med att Ären gÄtt har frÄgorna blivit större och mer komplexa. Wallin Àr med och bygger staden och vill göra skillnad som företag. Varje plats Àr speciell och krÀver ett speciellt hus, precis som varje tidsepok Àr speciell och krÀver ett speciellt hus. En byggmÀstares arbete Àr att tillsammans med sin arkitekt skapa ett hus i enlighet med tid och plats sÄ att framtida stockholmare kan vandra genom stadens Ärsringar.

Mer om Wallin