En tid dÄ havremjölk
inte fanns

ETT ANNORLUNDA LIV

Hur var livet i Sverige för 100 Är sedan? Det var helt klart ett annorlunda liv. Universitetsutbildning kostade pengar. Man lÀste böcker och drack mjölk till maten. Det fanns inga mobiler som distraherade. MÄnga hade det tufft och bodde spartanskt. Erik Wallin hade turen att hans förÀldrar, trots kÀrv ekonomi, prioriterade hans utbildning till byggnadsingenjör. Erik lÀste och var genuint intresserad. Han visade sig vara talangfull nÀr han ritade och byggde bostÀder.

Finansiering var det som saknades för att Erik skulle kunna bygga de bostĂ€der han drömde om, en villa till sin familj och en villa till sin systers familj. Han ville att husen skulle stĂ„ i Bromma och pĂ„ Stora Essingen – platser som inte var attraktiva dĂ„ men som Erik sĂ„g hade stor potential.

Han hade högt stĂ€llda krav redan dĂ„ pĂ„ att husen skulle vara bĂ„de vĂ€lbyggda, vackra och anpassade efter platsen. Han ville att byggnaderna skulle tillföra kvalitet bĂ„de till de boende och till stadsbilden. Eriks mamma Augusta sĂ„g Eriks talang och beslutade sig för att pantsĂ€tta sin mjölkbutik vid TegnĂ©rlunden för att lĂ„na ut pengar till hans projekt. Tack vare Augustas pantsĂ€ttning driver Eriks barnbarn fortfarande Wallin nĂ€stan 100 Ă„r senare – med precis samma vision.

Tack vare Augustas pantsĂ€ttning driver Eriks barnbarn fortfarande Wallin nĂ€stan 100 Ă„r senare – med precis samma vision.

En del av historien
och framtiden

I ENIGHET MED TID OCH PLATS

Idag Àr det tredje generationen Wallin som driver företaget. I takt med att Ären gÄtt har frÄgorna blivit större och mer komplexa. Wallin Àr med och bygger staden och vill göra skillnad som företag. Varje plats Àr speciell och krÀver ett speciellt hus, precis som varje tidsepok Àr speciell och krÀver ett speciellt hus. En byggmÀstares arbete Àr att tillsammans med sin arkitekt skapa ett hus i enlighet med tid och plats sÄ att framtida stockholmare kan vandra genom stadens Ärsringar.

För oss Ă€r det viktigt att bygga riktiga bostĂ€der för riktiga mĂ€nniskor. Det ska finnas realism i det vi gör. Som byggmĂ€stare har vi ett helhetsansvar som innefattar att produkten Ă€r socialt, ekonomiskt, tekniskt och miljömĂ€ssigt hĂ„llbar. Att bygga billigt Ă€r inte lösningen – det Ă€r inte hĂ„llbart i lĂ€ngden och i sjĂ€lva verket det dyraste sĂ€ttet att bygga pĂ„. NĂ€rvaro i processen hela vĂ€gen, engagemang i alla detaljer och att bygga för lĂ„ngsiktig förvaltning Ă€r avgörande bĂ„de för samhĂ€llet och för miljön.

Det vi jobbar med Àr att förbÀttra och förÀdla platser. Vi lÀgger ribban högt och sÀtter alltid lÄngsiktig kvalitet i första rummet. För oss handlar det inte om varumÀrken och utseende, utan kvalitet, pÄ riktigt. Det sitter inte i ytan, det sitter djupare Àn sÄ.

 

Mer om Wallin